Tränare

Jag har haft jättesvårt att hitta en bra tränare till mig och Belli. Det har rent ut sagt varit as jobbigt. Dom flesta av dom tränare vi har provat har varit för på, allt måste vara perfekt hela tiden. Formen, sitsen, tempot, blicken, schung i gången osv. Allt på en gång, man får liksom ingen tid att träna på EN sak så att det går riktigt bra.
När en tränare blir så för mig och AB, då blir alltihop bara en enda sörja, inget går bra. Jag blir irriterad på tränaren, vilket gör att jag blir irriterad på Bellan, som blir oarbetsvillig, och då funkar inget. Men nu har vi hittat en riktigt bra tränare, hon tar det lugnt, och allt måste inte komma på en gång. Man får tid att göra allting, och hon ger bra och nyttig hjälp. Även om hon egentligen är en hopptränare så går Belli SUPER i dressyren när jag rider för henne. Bättre än när jag rider för en A-tränare i dressyr. Varför? För att hon inte vill ta allt på en gång i ridpasset, allt blir inte som en klump. Det är strukturerade, välplanerade lektioner. Inte hipp som happ, vi gör lite det och lite det. Det blir lätt för mycket om allt ska vara på en gång, och hela lektionen. Jag är verkligen suupernöjd med min tränare just nu, och jag märker att lektionsupplägget passar mig och AB, vilket är jätteviktigt.
fiin ponny!
Nöjd ponny - Nöjd ryttare:)

Stallet

Åkte till stallet runt 4 idag. Och jag och mamma har typ vääärldens roligaste planer för en sak... asså shit askuuul!
Gjorde iordning ponnyn ganska snabbt, och red barbacka^^ Var en riktig mysdag för både mig och lille pollan:) Red bara lång och lång i skritt och trav, sen övergångar, halter och lite sånt. Var en skön dag i stallet. I ridhuset var det dock lite kaos kan man säga. Eller, två smått galna hästar var i ridhuset, en tömkördes och en red. Så jag fick se upp litegrann... Men idag gick det suuper!

Mina mål 2012

Utan mål kommer man ingenstans, man har inget och sträva efter, och vet inte riktigt vad man vill. OM man har mål är det mycket lättare att veta vad man vil träna på, eftersom man har funderat vad man vill uppnå det här året.
Skolan:
- Höja mitt betyg i NO till ett C eller B, genom att visa vad jag verkligen kan.
- Få A i fler ämnen genom att vara mer aktiv på lektionerna, och göra alla läxor jättenoggrant osv.
Ridningen:
- Lära mig hantera motgångar på ett lite mer moget sätt ibland.
- Få mera schwung i Bellis gång, få henne att ta ut steget mer, genom att fortsätta träna öka-minska, travökningar och öka samlingen lite mer.
- Få till ännu bättre skolor, få henne att trampa igenom, och flytta helt oanstränt med helt bibehållen form.
- I hoppningen förbättra min sits över hindret, och se till så att mina underskänklar inte åker bakåt.
- Hoppa en bana på 90 cm.
- Prova på en startfältävlan, och se vad Belli tycker om det:)
Mig själv:
- Inte låta NÅGON trycka ner mig, inte bry sig om dom som dissar mig helt.
- Åka mer bergochdalbanor för att jag är rädd för dom...
- Bli mer säker på vad det är  JAG vill, vill jag inte, så är det nej.
Sen finns det massa små andra, men det här är dom lite större:)

Hej

Jag tänkte berätta lite om mig själv. Jag heter Christine och är 13 år, så jag går i sjuan. Jag har en egen ponny som heter Annabelle. Hon är ett vitt connemara-sto född -94. Vi är inriktade på dressyr, men vi hoppar också. Belli tycker det mesta är roligt, men främst uteritter. I dressyren så vill hon alltid göra sitt bästa, men kan vara lat. Vi har ägt Annabelle sedan jag var 10, vi köpte henne 4 dagar innan min födelsedag haha:) I början var vi mest intresserade utav hoppning, men sedan fick Belli erlichia, vilket är en fästingsjukdom fast på häst. Hon fick vila i 9 månader för att bli helt återställd. Det blev väldigt många besök till och från veterinaren, innan dom upptäckte det. Nu hade jag riktat in mig på dressyr, eftersom vi inte visste om hon skulle klara att hoppa eller inte. I början gick det inge vidare i dressyren, men sedan började vi utvecklas mer och mer. Nu idag, så både hoppar vi och rider dressyr.
Det var lite kort om mig och Annabelle:) vill ni veta mer är det bara att fråga..

RSS 2.0